Sander…heel erg bedankt!!

Afgelopen vrijdag merkte ik dat Tayca niet helemaal lekker was. S’middags kreeg ze een kauwbot maar had geen interesse. We zijn toen naar stal gegaan zoals iedere dag en daar was niets aan haar te merken…ze dolde en waakte zoals gewoonlijk. Maar weer thuis bleef ze in de mand toen ik het voer maakte…zelfs toen ik het in haar standaard zette kwam ze niet. Normaal staat ze te popelen om haar vlees.
Ik riep haar en ze kwam wel…en keek naar de bak. Doe maar lekker eten zei ik.
Tayca ging eten maar met haar staart strak tegen haar lijf. Ook daarna hield ze de staart strak gespannen…ze wilde ook niet op de bank zoals ze normaal altijd doet na het eten.

Ik heb toen contact opgenomen met Sander en uit mijn verhaal maakte hij op dat dit een spoedgeval was. Sander kwam meteen en werd bij binnenkomst ook direkt begroet met een lik. ( Tayca is al eerder eens behandeld) Sander merkte al gauw dat Tayca pijn had in de keel slokdarm maag en darmen.
Tayca ging meteen weer op haar kussen liggen en was zo relaxed tijdens de behandeling …ze ging gewoon slapen.

Sander is bijna een uur bezig geweest het probleem te verhelpen. Tayca had iets gegeten wat ze niet wegkreeg..vooral van de slokdarm naar de maag zat een flinke verstopping.
Toen Sander klaar was was ze nog heel suf maar keek alweer helderder uit haar ogen.
S’avonds laat was ze alweer aan het bedelen voor iets lekkers en de volgende dag was ze weer helemaal in orde.
Wat ook nog een prettige bijkomstigheid is is dat ze sindsdien ook veel minder last heeft van stijfheid s’avonds.

En dus weer heeft Sander ons super kunnen helpen.
Sander…heel erg bedankt!! Zeker ook namens Tayca ?

foto van Casandra Didden.